Peggy Valcke

Professor

Biografie

Peggy Valcke is voltijds onderzoekprofessor (BOFZAP) aan de Katholieke Universiteit Leuven en doceert mediarecht aan HUBrussel bij het postgraduaat ‘Intellectual Property Law’. Ze is momenteel directeur van het Interdisciplinair Centrum voor Recht en Informatica (ICRI), waar ze sinds 1996 deel van uitmaakt. In 2006 was ze ‘visiting professor’ aan de Central European University van Budapest, Hongarije, en lector aan de Oxford/Annenberg ‘Summer School’.
Peggy behaalde haar doctoraat in 2003 met een scriptie over “Pluralisme in een digitale interactieve mediaomgeving. Ze behaalde ook het diploma postgraduaat ‘EC Competition Law’ aan ‘King’s College’ in Londen (2006). Haar interesse voor onderzoek situeert zich vooral op het vlak van regulering van informatie- en communicatie-inhoud en -processen in een gedigitaliseerde en geconvergeerde mediasector.
Ze was al betrokken bij verscheidene onderzoeksprojecten op gebied van communicatiewetgeving o.a. met betrekking tot gebruikersgegenereerde inhoud, mobiele televisie, e-publishing en online journalistiek. Aanleunende domeinen die haar interesse wegdragen situeren zich op het vlak van publieke omroep uitzendingen en overheidssteun, co -en zelfregulatie in media, privacy in elektronische communicatie en sociale netwerken. 
Peggy Valcke zetelt in tal van expertcommissies en adviseert zowel publieke als private actoren in binnen -en buitenland.

 

Contact

ICRI The Interdisciplinary Centre for Law & ICT
Katholieke Universiteit Leuven

Sint-Michielstraat 6
B- 3000 Leuven

T + 32 (0)16 32 54 70
F + 32 (0)16 32 54 38
E peggy.valcke@law.kuleuven.be