Handige informatiebrochure over sociale media op het werk

21 nov 2014 /

Sociale media op het werk 3In samenwerking met het ABVV werden in het kader van het EMSOC-project een handige folder en brochure over sociale media op het werk tot stand gebracht. De folder is een 6-luik dat een kort overzicht geeft van de meest gestelde vragen over het gebruik van internet, e-mail en sociale netwerksites op de werkvloer. In de 9 pagina’s tellende brochure, die ook makkelijk af te drukken is, worden dezelfde vragen meer uitgebreid behandeld.

Vragen zoals ‘mag ik tijdens de werkuren privĂ©-mails beantwoorden?’, ‘mag ik een foto van mijn personeelsfeest op Facebook plaatsen?’ en ‘mag mijn werkgever mijn internetgebruik controleren?’ komen aan bod. De auteurs, Dorien Baelden, Ronny Saelens en Jana Bens, vertalen de ingewikkelde juridische procedures naar eenvoudig te begrijpen en korte antwoorden.

De folder en brochure werden voor het eerst voorgesteld op ‘Gebruikers aan de macht? Sociale media studiedag’, het afsluitende evenement van het EMSOC-project, maar u kan ze nu ook hier downloaden:

  • Klik hier voor de folder ‘Sociale media op het werk in 15 vragen’
  • Klik hier voor de uitgebreidere brochure ‘Sociale media op het werk: info voor ABVV-delegees