Disconnect – Privacy Awareness via de film

13 mei 2013 /

DISCONNECT brengt verschillende verhaallijnen samen over mensen die op zoek zijn naar echte verbintenis in een wereld waarin iedereen virtueel met elkaar verbonden is. De verhalen ontwikkelen zich via aangrijpende gebeurtenissen. Verrassende twists onthullen een schokkende realiteit over ons dagelijks gebruik van communicatietechnologie en hoe privacy daarbij geschonden en misbruikt wordt.

EMSOC kon in preview de film bekijken en stelde vast dat Disconnect via het gebruik van schokkende uitingen in de verhaallijn de aandacht wil vestigen op de problematiek van cyberpesten, identiteitsdiefstal, cybercriminaliteit en privacy schending. De film shockeert om de aandacht te vangen en de kijkers tot nadenken te stemmen. De boodschap werkt omdat problemen via een medium als film kunnen uitvergroot worden en het daarbij de emoties versterkt. 

De filmdistributeur Lumière in samenwerking met Lessen in het donker vzw ontwikkelden een lesmap voor leerlingen van de derde graad voor gebruik bij de film. De bedoeling is dat leerlingen met de school de film in de cinema gaan bekijken om er daarna klassikaal over na te praten. Het is een opstap voor leerkrachten om dieper op de thema’s van de film in te gaan en zodoende ook een constructieve boodschap bij de film te brengen.

Het resultaat is een stijlvolle, meeslepende en actuele ontleding van de manier waarop technologie onze levens en relaties beïnvloedt. Hoe komt het dat we meer verbonden zijn dan ooit tevoren – en mogelijk net wel veel verder uit elkaar leven? Bekijk hier de trailer van de film.

 

 

Fiche

  • Regisseur: Henry Alex Rubin 
  • Cast: Alexander Skarsgard, Jason Bateman, Andrea Riseborough, Paula Patton, Frank Grillo, Michael Nyqvis 
  • Genre: Drama
  • Productiejaar: 2012
  • Duur: 115min
  • Kijkwijzer: Alle leeftijden
  • Release: 03/07/2013